הליכים כירורגיים בפנים שחשוב להכיר

בעבר לא היו לנו כלים לעזור למי שמצבם הרפואי הפך מורכב יותר וחיפשו מזור. היום יש לנו דרכים, גם באמצעות ניתוחים כירורגיים, לעשות שינוי משמעותי במקרים רבים. הליכים כירורגיים בפנים מעוררים לא פעם תחושה של דחיה ורתיעה. בעיקר משום שנדמה כי מדובר על טיפולים פולשניים, כואבים מאוד וגם כי כל אחד מאיתנו רוצה לשמר את תווי בפניו ולהרגיש יפה מבחוץ ומבפנים. אבל האמת היא כי דווקא בעידן הנוכחי אנחנו יודעים איך לבצע אינספור פרוצדורות רפואיות בצורה מקצועית לקבלת תוצאות מצויינות. במאמר הבא נדבר על כמה טיפולים אשר הפכו פופולארים בשנים האחרונות. כמובן, האמור בכתבה הזו לא מחליף היוועצות ברופא אשר יאבחן את הצרכים שלכם במיוחד ויגיע למסקנות הרלוונטיות עבור השלמה של תהליך הטיפול. 

ניתוחי עיניים מה צריך לדעת 

אז כאשר אנחנו מדברים על ניתוחי עיניים אנחנו צריכים להבין כי אנחנו נכנסים לשדה רחב המתייחס למגוון עצום של מקרים. במקרה שלנו אנחנו רוצים להתייחס באופן ספציפי לניתוח בשם 'אנטרופיון'. הניתוח מתבצע במקרים בהם שפת העפעף מתקפלת כלפי פנים. הקיפול הזה פנימה, אשר מתרחש בדרך כלל בעפעף התחתון ובשיעור נמוך יותר בעפעף העליון כמו 'שורט' את קרנית העין. מה שמביא להתפחות של פצעים ובהמשך לטטוש ראיה וכן הלאה. כיוון שלכתחילה העין מגורה, הרי שהמטופל בדרך כלל ימצמץ בשיעור גדל והולך. מה שרק יחמיר את המצב ויביא לחיכוך של העפעף והקרנית כך שיש לטפל בבעיה באופן מיידי. הטיפול בדרך כלל כולל ניתוח קטן לתיקון האנטרופיון. אנחנו מדברים על ניתוח קצר אשר לא דורש אשפוז לאחר מכן. הטיפול כמובן ניתן בהרדמה מקומית כדי למנוע כאב אצל המטופל לאורך הטיפול. 

אמנם, חשוב להגיע לביקורת במשך תקופת ההחלמה. עם זאת, הרי שבמרבית המקרים החולה מבריא ומרגיש הרבה יותר טוב כתוצאה מהטיפול. 

כאמור, הניתוח ייעשה רק לאחר אבחנה מסודרת של המטופל ומתן הערכה רלוונטית. 

מה אנחנו צריכים לדעת על ניתוח אף 

בשנים האחרונות ניתוח אף נעשה פופולארי במיוחד. רבים פונים לטיפול מתוך מטרה להגיע למראה אסתטי יותר. אבל יש מי שפונים לניתוח בשל צרכים רפואיים. הסיבה לטיפול בנסיבות רפואיות היא כמובן אם המטופל מעיד על קשיים בנשימה. בדרך כלל יישור מחיצת האף יפתור את הבעיה. עוד סיבה לפנות לקבלת טיפול היא אם האף נחבל כתוצאה מתאונה. 

ההכנות לניתוח כוללות פגישה עם איש מקצוע. ההמלצה שלנו היא לתאם מולו ציפיות בעיקר אם הפניה לטיפול נובעת משיקולים אסתטים אבל לא רק. קיימות שתי שיטות לבצע את הניתוח:

  1. השיטה הסגורה: כיוון שהאף נמצא במרכז הפנים וגם אם המטרה היא לתת מענה רפואי אנחנו רוצים למנוע אי נוחות אצל המטופל, הרי שהניסיון יהיה תמיד לבצע ניתוח אף בשיטה הסגורה. כלומר, תוך ביצוע חתכים זעירים בתוך האף בלבד ולא בחלק החיצוני. 

  2. השיטה הפתוחה: אם הנסיבות לא מאפשרות לנו להגיע לתוצאות באופן אחר, אנחנו יכולים לעשות חתך זעיר בין הנחיריים ודרך הנקודה הזו לבצע את הטיפול.

בשני הטיפולים המטרה של הרופא היא לחשוף את עצם האף. השלדה והסחוסים. אז, המנתח מעצב את השלדה בהתאם לנדרש ומחזיר את העור למקום תוך שימוש בתפרים כדי לסגור את הפצע. התפרים יהיו בדרך כלל מסיסים, כלומר, לא תדרשו להוריד את התפרים לאחר מכן. 

האם יש לניתוח תופעות לוואי? 

חשוב לציין כי מדובר על פרוצדורה שכיחה למדי ובדרך כלל הטיפול מסתיים בהצלחה יתרה. בימים הראשונית לאחר הטיפול המטופל עלול לסבול מכאבים ויהיה עליו להישאר בהשגחה של לפחות 24 שעות בבית החולים. בנוסף, ישימו על האף סד גבס לשבוע ואחרי הורדת הסד תהיה אולי תחושה של נפיחות, אי נוחות, שטפי דם וקשיים בנשימה. אבל בתוך שבוע או שבועיים התופעות יתחילו להיעלם. כדאי להשאיר את הימים הללו פנויים להחלמה וכמובן, ניתן להיעזר במשככי כאבים במידה ואי הנוחות הופכת משמעותית. כשלושה שבועות לאחר הניתוח תרגישו כאילו 'חזרתם לעצמכם' לחלוטין. 

 
פיקוח ובקרה מחמירים
המרכז הרפואי 'מעין' בעל תקן איזו 27001 ומשרד הבריאות.
כל המכשירים במרכז עוברים מדי שנה בקרה.
הטכנולוגיה הרפואית בעלת תקן אמ"ר (אגף ציוד רפואי במשרד הבריאות, FDA)
פיקוח ובקרה מחמירים
שלח לנו הודעה 04-6875000